70 dkg liszt
2 tojás
2 dl joghurt
1 dl olaj
2 dl tej
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kocka ráma
1 ekanál só
15-20 dkg juhtúró vagy sajt
1közepes hagyma
1 tojássárgájja a kenéshez
szezámmag
70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, teáskanál só.
Az élesztőt kevés cukorral a fele meglangyosított tejjel felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a cukrot, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt a tej másik felével és az olajjal együtt.
A tésztát bedagasztjuk, fél órát pihentetjük.
Amíg a tészta kel, 1 kocka rámát 1 evőkanál sóval kikeverünk, 15 füstölt sajtot, vagy juhtúrót lereszelünk.
1 közepes fej hagymát felkockázva megdinsztelünk és összekeverjük a kikavart rámával, a sajtot is belekeverjük.
A tésztát átgyúrjuk, 3 felé osztjuk, kerekre nyújtjuk, megkenjük a masszával, cikkekre vágjuk, a szélesebb részénél fogva feltekerjük, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
150 fokon légkeveréssel kb 20 percig sütjük, vagyis amíg szép piros lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.