Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Hagymás-juhtúrós kifli.

felvitel dátuma: 2015-03-01 19:04:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1156
részletes recept
Hagymás-juhtúrós kifli.
Hozzávalók 10 személyre:

70 dkg liszt

2 tojás

2 dl joghurt

1 dl olaj

2 dl tej

1 evőkanál cukor

5 dkg élesztő

1 teáskanál só

 

1 kocka ráma

1 ekanál só

15-20 dkg juhtúró vagy sajt

1közepes hagyma

1 tojássárgájja a kenéshez

szezámmag

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, teáskanál só.
Az élesztőt kevés cukorral a fele meglangyosított tejjel felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a cukrot, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt a tej másik felével és az olajjal együtt.
A tésztát bedagasztjuk, fél órát pihentetjük.

Amíg a tészta kel, 1 kocka rámát 1 evőkanál sóval kikeverünk, 15 füstölt sajtot, vagy juhtúrót lereszelünk.
1 közepes fej hagymát felkockázva megdinsztelünk és összekeverjük a kikavart rámával, a sajtot is belekeverjük.

A tésztát átgyúrjuk, 3 felé osztjuk, kerekre nyújtjuk, megkenjük a masszával, cikkekre vágjuk, a szélesebb részénél fogva feltekerjük, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
150 fokon légkeveréssel kb 20 percig sütjük, vagyis amíg szép piros lesz.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*