A tésztához:
30 dkg rétesliszt
1 tk Rama margarin
1 kk kristálycukor
1 kk só
1 dkg éleszto
A toltelékhez:
1 nagy fej hagyma
20 dkg gomba
fél piros kalifornia paprika (sárgát tettem bele)
1 tojás
petrezselyemzold
bors
ételízesíto
fél dl olaj
Tetejére:
tojás
A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Az élesztot 2 dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk. Osszegyúrjuk a lisztet az élesztovel, 30 percig pihenni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát vékony karikákra vagy apró darabokra vágjuk, az olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemzolddel, borssal és ételízesítovel fuszerezzuk. Ha megpuhultak, a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjuk. Pár percig egyutt pároljuk, majd 1 tojást felverunk és a ragura ontjuk. Készre sutjuk, majd hulni hagyjuk.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12 cm átméroju koroket készítunk. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és 1 tk tolteléket teszunk a kozepébe. Osszezárjuk. Ha nincs tésztaformázónk, akkor villával jól nyomkodjuk le, nehogy kiessen a toltelék a tésztából sutés kozben. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
Tetejuket felvert tojással megkenjuk, szép pirosra sutjuk 180 fokra elomelegített sutoben.
(Eredeti forrás: Nosalty)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.