Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Hagymás-gombás pirog

felvitel dátuma: 2012-05-13 13:02:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2701
részletes recept
Hagymás-gombás pirog
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

30 dkg rétesliszt

1 tk Rama margarin

1 kk kristálycukor

1 kk

1 dkg éleszto

 

A toltelékhez:

1 nagy fej hagyma

20 dkg gomba

fél piros kalifornia paprika (sárgát tettem bele)

1 tojás

petrezselyemzold

bors

ételízesíto

fél dl olaj

 

Tetejére:

tojás

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Az élesztot 2 dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk. Osszegyúrjuk a lisztet az élesztovel, 30 percig pihenni hagyjuk.

Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát vékony karikákra  vagy apró darabokra vágjuk, az olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemzolddel, borssal és ételízesítovel fuszerezzuk. Ha megpuhultak, a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjuk. Pár percig egyutt pároljuk, majd 1 tojást felverunk és a ragura ontjuk. Készre sutjuk, majd hulni hagyjuk.

A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12 cm átméroju koroket készítunk. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és 1 tk tolteléket  teszunk a kozepébe. Osszezárjuk. Ha nincs tésztaformázónk, akkor villával jól nyomkodjuk le, nehogy kiessen a toltelék a tésztából sutés kozben. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.

Tetejuket felvert tojással megkenjuk, szép pirosra sutjuk 180 fokra elomelegített sutoben.

 

(Eredeti forrás: Nosalty)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*