5 dkg élesztő
2 dl tej
2 ev.kanál kristálycukor
40 dkg liszt felesben rétes és sima liszt
1dl olaj
1 tojás
1 kiskanál só
2 nagy fej vöröshagyma
a tészta kenéséhez 1 tojás
Az élesztőt a langyos cukros tejben elkeverem és 3 ev.kanál lisztet is teszek bele.
Felfuttatom,15 perc.
A lisztet 0,5 dl olajjal,1 tojással,sóval és a megkelt kovásszal összegyúrom, ha kell tej teszek bele, rugalmas könnyü tészta legyen.
Cipót formálok és megkelesztem, kb 3o perc.
Addig a tölteléket készítem el: a hagymát apróra vágom és 0,5dl olajon megpárolom, hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta megkelt a deszkán átgyúrom, 4 db kis cipót gömbölyitek, 15 perc pihenés és egyenként köralakra nyújtjuk, 0,5 cm re és derelyevágóval 8 cikkre szelem, a szélesebb oldalára kis kanál hagymát teszek, kiflit formálok és sütőpapiros tepsire teszem tojással kenem, 10 perc pihenés és előmelegített sütőben 160 fokon 2o percig sütöm.
Mindegyik cipóval ezt teszem.
Lehet bele apróra vágott sonkatöltelék is.
Hagymaleveshez tálaltam,de Húsvétkor kitűnő borkorcsolya a locsolkodó vendégeknek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.