Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Hagymás rostélyos

felvitel dátuma: 2011-10-04 16:35:35       mai nézettség: 1       nézettség: 4166
részletes recept
Hagymás rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet marharostélyos vagy hátszín

A pácoláshoz:

4 ek.mustár

őrölt fekete bors

steak fűszerkeverék

étolaj

A sült hagymához.

8 fej vöröshagyma

finom liszt

étolaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével több helyen megütögetjük. /lehetnek benne inak, amit nem látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk , hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.

Elkészítés: A hús mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. , forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk róla, így ropogós marad. A húst a sült hagymával és sült burgonyával tálalom.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 4

Isteni!

0/10 kautz1009 2011 október 4

Köszi!!

0/10 csoti.henriette 2011 október 4

Hú de régen készítettem már:) nagyon szeretem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*