Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » HAGYMÁS ROSTÉLYOS

felvitel dátuma: 2017-03-28 17:29:15       mai nézettség: 2       nézettség: 774
részletes recept
HAGYMÁS ROSTÉLYOS
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

4 szelet  kicsontozott hátszín, vagy rostélyos ( kb 800 g ) 2ek mustár,4 ek olaj, 300 400 g apróbb hagyma, 150 – 200 g finomliszt, só, bors, ízlés szerint,olaj , hagyma, a sütéséhez, 1 dl húsleves vagy félszáraz vörösbor,1 ek vaj

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, szegélyüket bevagdossuk (hogy sütés közben fel ne púposodjanak), folpackkal letakarjuk, és kissé kiverjük. Egyik oldalukat megkenjük a mustárral, majd porcelán- vagy üvegtálban, 4 ek. olajjal rétegezve egymásra fektetjük-nyomkodjuk őket. . Letakarjuk, legalább 6 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

Mielőtt a hús sütéséhez fognánk, a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk-gyaluljuk és gyűrűikre bontjuk. Kisebb adagokban fedeles műanyag dobozba tesszük, majd bőven megszórjuk lisztel. Ráillesztjük a dobozra a fedelét, jól összerázzuk a tartalmát  azután szűrőbe csúsztatjuk a hagymát, és a lerázzuk róla a fölösleges lisztet.

Háromujjnyi olajat felforrósítunk, beleteszünk egy burgonyasütő betétet, abba pedig egy kisebb adag hagymát, majd szelíden kevergetve-rázogatva aranysárgára, ropogósra sütjük (vigyázat, könnyen megég és keserű lesz!). Papírkendőre borítjuk  és szétterítjük, hogy ropogós maradjon, amíg megsütjük a többi hagymát is.

A hússzeletekről „letakarítjuk” a mustáros pácot egyik oldalukat meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, a másikat lisztbe mártjuk. A hagyma sütőolajából 3-4 evőkanálnyit felforrósítunk, lisztes oldalukkal lefelé beletesszük a hússzeleteket  és fedő nélkül mindkét oldalukat pirosra sütjük (4-4 perc). Előmelegített tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

A pecsenyelét felöntjük a húslevessel vagy vörösborral, jól összeforraljuk, majd kisebb lábasba szűrjük, és kézi habverővel simára keverjük a kisebb darabokban hozzáadott vajjal. Bevonjuk a mártással a hússzeleteket, tetejükre szórjuk-halmozzuk a hagymát, és azonnal, forrón tálaljuk. Pirított hagymás-paprikás vagy hasábburgonya, ecetes savanyúság illik hozzá.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*