A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt.
Hagytam 10 percig pihenni.
A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót.
Közepébe egy mélyadést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrtam. és a gyors kelesztőbe tettem ez kb 20 perc alatt megkel.
Ezután a hűtőben pihentettem egy fél órát .
A 7 dkg vajat felolvasztottam, majd a fél karikára vágott hagymát lassú tűzön pirosra sütöttem benne. Langyosra hűtöttem.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, majd a hagymával megkentem.megszórtam az apróra vágott hagyma zöldjével is és a paprika pehellyel.
Ezután hajtogattam.
A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére.
Hagytam pihenni 20 percet.
Majd újra nyújtottam.
Ismét hagymát kentem a tésztára.
Ezt 3x megismételtem.
Ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal kiszaggattam de elötte bevagdostam a tetejét tojással lekentem.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Majd 12-15 perc alatt készre sütöttem.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Ebből az adagból nekem 3 tepsivel lett 6 sorban 7db így összesen 126 db pogácsa.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.