Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Hagymás pogácsa

felvitel dátuma: 2011-02-19 16:01:42       mai nézettség: 1       nézettség: 2444
részletes recept
Hagymás pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

 

  •  25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg tejföl
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • fél tasak sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A hagymát vágjuk apró kockákra és forró olajon pirítsuk meg. Egy nagy tálban a sütőporos, sós lisztből, túróból, 1 tojásból, tejfölből, pirított hagymából és margarinból tésztát gyúrunk. Ha túl ragacsos lesz, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, majd Folpackba csomagolva tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni.
Ha letelt az egy óra, kivesszük, kinyújtjuk (közben a sütőt be lehet már gyújtani), és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 3512352 db kis falatot. :D Lekenjük a felvert tojással a pogácsák tetejét, kis sót is szórhatunk még rá, majd a reszelt sajthoz hozzákeverjük a pirospaprikát, és ezt tesszük a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük.
Szakács: Kingu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*