Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Hagymás bab

felvitel dátuma: 2012-02-01 15:48:59       mai nézettség: 1       nézettség: 6183
részletes recept
Hagymás bab
Hozzávalók 8 személyre:
  • 40 dkg hagyma (lehetőleg lila)
  • 3 dkg fokhagyma összezúzva
  • 3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)
  • 30 dkg füstölt bacon (lehet főtt-füstölt is)
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 üveg gomba (elhagyható)
  • liszt
  • pirospaprika
  • pirosarany

Otthoni babból és csülökből készült, ezért a főzési idő hosszú.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört fokhagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfövi a vizet. Péksüteménnyel  fogyasztható!

 

A babot és a csülökdarabot előző meste leáztattam.

Szakács: Arenka


Film link: http://www.mindmegette.hu/hagymas-bab.recept

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2012 február 1

Csodás!Mentem!

0/10 kautz1009 2012 február 1

Szuper!!Csorog a nyálam!:))))

0/10 Makány Aranka 2012 február 1

Köszönöm.Délelőtt elvoltam vele, mert nem konzervből készült, a nagyfiú unoka meg mondta, hogy milyen is legyen.Szóval, ízlett neki.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*