5 nagy hagyma ,fele lila fele vörös
olívaolaj
8 dkg vaj
1,5 dl húsleves
1tk só
2 csipet őrölt bors
1 csepp szerecsendió (kés hegynyi )
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszelem, majd kevés olívaolajon elkezdem párolni.
Amikor már jól összeesett, rá teszem a fele vajat, fűszerezem és így párolom még egy kicsit.
Ezután ráteszem a lisztet, jól el keverem és felengedem a levessel.
Puhára párolom, majd le turmixolom.
Vissza teszem a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadom a maradék vajat és a tejszínt.
Jól kiforralom,hogy az ízek összeérjenek, de főzni már nem kell.
Bármilyen sült hús mellé kitűnő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.