Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Hagymaleves

felvitel dátuma: 2011-12-28 12:43:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2962
részletes recept
Hagymaleves
Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 db közepes méretű vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 dl tejföl (kis pohár)
  • őrölt fekete/fehérborscsipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • 0,5-1 dl száraz fehérbor
  • esetleg 1 ek. mustár
  • reszelt sajt és pirítós a tálaláshoz

fűszerek Toldi fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
  1. Megtisztíjuk a kétféle hagymákat, a vöröset felkarikázzuk, a fokhagymát pedig pici kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékban megolavsztjuk a margarint/vajat, rádobjuk a hagymadarabokat, és kicsit dinszteljük. Rászórunk 2 evőkanál finomlisztet, majd felöntjük a húsleves alaplével, borralSózzuk, borsozzuk ízlés szerintés csipetnyi őrölt szerecsendiót is adunk hozzá. Puhára főzzük.
  3. A végén hozzáadjuktejfölt (esetleg 1 evőkanál mustárral elkeverve), és összeforraljuk.

Forrón tálaljuk, tetejét megszórjuk reszelt (füstöltsajttal, és pirítóst adunk hozzá.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 28

Nyamii!Nagyon szeretem!!:))

0/10 Hani 2011 december 28

Jaaaj, nagyon jól esett:-)!

0/10 Helga 2011 december 28

Ez az egyik jolly joker levesem, de mindig póréhagymából készítem, egyszer kipróbálom sima hagymával is:)

0/10 Hani 2011 december 28

Nagyon ízlett a férjemnek is:-)))!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*