Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Habos-mákos linzi

felvitel dátuma: 2013-09-15 19:26:49       mai nézettség: 7       nézettség: 1855
részletes recept
Habos-mákos linzi
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:25dkg liszt 12dkg margarin vagy zsír 6dkg kristálycukor 2 tojás sárgája csipetnyi tej késhegynyi szódabikarbóna fél citrom reszelt héja fél cs vaniliáscukor
  • Mákos töltelékhez:10dkg darált mák fél citrom reszelt héja 10dkg cukor 1-2dl forró tej1tk fahéj fél cs vaniliáscukor
  • Habhoz:2 tojás fehérje 8dkg porcukor 2-3ek bármilyen folyósabb lekvár
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyi tejjel,hogy könnyen formálható tésztává álljon össze.30 percre hűtőbe tesszük.
  • Egy piteformát enyhén kizsírozunk.
  • A töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi forró tejjel,hogy kenhető legyen.
  • A sütőt előmelegítjük kb 180 fokra.
  • A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára+ a perem,és beletesszük.Rákenjük a tölteléket,és 15 percig sütjük.
  • Közben a tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk,az elősütött tésztára kenjük.Lekvárt csepegtetünk rá,villával márványosra húzzuk.
  • A sütőt kb 150 fokra visszaállítjuk,és még 10 percig sütjük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*