megcsináltam és nagyon jó lett, kösz
40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor /én xilitet használtam/
1 tojás sárgája
1/2 citrom héja reszelve / el is maradhat, de a süti illata miatt jó bele/
1 kk. vanilia aroma/ az előzőek erre is vonatkoznak/
A tészta tetejére:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
10 dkg durvára vágott dió
A lisztből, Rámából, porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunk. Ne ijedjünk meg , először úgy néz ki, hogy soha nem lesz belőle nyujtható tészta, de csak türelmesen gyúrogassuk! Öt perc múlva kialakul.
20 perset pihentetjük, majd kinyujtjuk 2-3 mm vastagra és hullámos szélű köröket szaggatunk belőle. Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk.
A két tojásfehérjéből a 15 dkg cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a durvára vágott diót és a kiszaggatott tésztákra simítunk egy jó kávéskanálnyit.
180C°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.