1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
1,2 kg túró
5 ek. cukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 db reszelt citromhéj
5 db tojás
A Tante Fanny linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A sütőt 210 C -ra melegítjük.
A tésztával egy közepes tepsit kibélelünk, és forró sütőben félig megsütjük ( kb. 15 perc )
A túrót villával összetörjük, és elkeverjük a tojás sárgájával, 3 ek. cukorral, vaníliás cukorral, mazsolával. Az így elkészült masszát a félig sült tésztalapra kenjük.
A sütőbe visszarakjuk, még sütjük 15 percig.
Végül rásímitjuk a maradék cukorral keményre vert tojáshabot, és nagyon kis lángon még 5 percig sütjük.
Ha kihült kockára vágva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.