Hozzávalók:
a tésztához
30 dkg liszt
15dkg margarin
csapott kávéskanál szódabikarbóna
pici só
8 dkg porcukor
2 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
a töltelékhez
50 dkg túró
2 tojás sárga
18 dkg cukor
1 dl tejföl
1 evőkanál gríz
fél citrom leve, héja /reszelve/
mazsola,só
magozott meggy, majd a túró tetejére
a habhoz
4 tojás fehér
15 dkg porcukor
Elkészítés:
1.) A lisztet a margarinnal, sóval, szódabikarbónával elmorzsoljuk.
2.) Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt és összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük,
amíg összeállítjuk a tölteléket.
3.) A túrót összetörjük, majd az összes hozzávalóval elkeverjük.
4.) A tésztát kinyújtjuk /ha lágyabb, belesimítjuk/ és közepes méretű tepsibe fektetjük /legyen kicsi pereme, a tepsi oldalán/, majd megszórjuk grízzel, ráöntjük a túrót, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, megszórjuk fahéjjal és előmelegített sütőben félig megsütjük.
5.) Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a habot: felverjük a tojásfehérjét, majd kanalanként,
óvatosan hozzákeverjük a porcukrot.
6.) A tésztát kivesszük, rásimítjuk a felvert habot, a tűzhely lángját kicsire véve rásütjük a habot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.