5 db. s-es tojás
3 púpos ek. eritrit (darált) vagy,3 ek. pocukor
4 púpos ek. darált dió
2 ek. liszt
csipet só
Hozzávalók hab:
5 - 6 dl. 30 %-os habtejszín
3 púpos ek. por eritrit, vagy porcukor
2 cs. habfixáló
És még:
30-30 szem fehér és rosészőlő
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval felverjük.
A tojások sárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, majd a felvert tojásfehérjét adagonként fakanállal belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra tesszük és hűtjük.
Elkészítés krém:
A tejszínhabot az eritrittel és a vaníliás cukorral felverjük, majd a habfixálókat hozzáadva tovább habosítjuk, míg kemény habot nem kapunk.
A szőlőket megmossuk, kettévágjuk a szemeket, a magokat kiszedjük.
Összeállítás:
A tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, középen kettévágjuk, az alsó lapot a krém felével megkenjük, a szőlő felével kirakjuk, rátesszük a tészta másik felét, erre jön a maradék krém, majd rárakjuk a szőlő másik felét, jól kihűtjük.
Felkockázva kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.