Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és jó keményre verjük tovább.
Ha már jó kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.