Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habos mákos

felvitel dátuma: 2013-04-28 18:20:20       mai nézettség: 2       nézettség: 1305
részletes recept
Habos mákos
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta

Töltelék:

  • 30-40 dkg darált mák
  • kevés tej (kb 1 dl)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citrom vagy citromlé
  • 1 kis üveg gyümölcs lekvár
  • 10 dkg kristálycukor

Tetejére:

  • 4 tojás kemény habja
  • 30 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citromlé
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
Kevés tejjel elkeverjük a mákot és puhára főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.

A félig megsült tésztát kivesszük megkenjük lekvárral, majd a mákkal ás újabb 5-8 percig sütjük. Ha már a mák is kicsit sült rajta akkor a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet és keményre verjük tovább.

Ha már kemény akkor rátesszük kanalanként a mák tetejére és egyenletesen eligazítjuk. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük. Melegen és hidegen is szeletelhető.
étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*