Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habos linzer

felvitel dátuma: 2013-12-23 21:39:45       mai nézettség: 2       nézettség: 2224
részletes recept
Habos linzer
Hozzávalók 12 személyre:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 db tojássárgája

 reszelt citromhé

A hab 

Hozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor

Dzsem

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:
 

hozzávalókból linzertésztát készítünkVékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk.

Karikákat szaggatunk belőlesütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük világosra 180 fokon.

Hab készítés

 

24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük.

Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!

Közben a tojásfehérjét  a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.

Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.Lekvárt teszünk a közepébe.

Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100 fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kriszti 2015 október 26

Szuper jól néz ki!!! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*