Gyönyörű!
Tésztához: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez, vagy sütőpapír.
Krémhez: 6 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj.
Tetejére: 5 dl Hulala tejszín, 1 csomag habfixáló, 5 dkg kristálycukor, 5-10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a cukrot hozzáadjuk, kicsit még habosítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Könnyedén beleforgatjuk a tojáshabba, majd kikent, lisztezett tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, 175 fokon, közepes méretű tepsiben, kb. 20-25 percig sütjük. Közben a tojássárgáját összekeverjük a pudingporral és a tejjel. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd állandó keverés mellet megfőzzük. Még hűl, addig a vajat és a porcukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Amikor a tészta kihűlt, rákenjük a krémet. A tejszínt keményre felverjük a cukorral, a habfixálóval, majd a krém tetejére simítjuk. A tetejét gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tarjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.