Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habos kókuszos

felvitel dátuma: 2013-04-07 14:16:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1807
részletes recept
Habos kókuszos
Hozzávalók 10 személyre:

Tészta hozzávalói: 7 tojás fehérje, 20 dkg. cukor, 2 evőkanál liszt, 15 dkg. kókuszreszelék.fél cs. sütőpor.

Krém hozzávalói: 6 dl. tej, 2 cs. vanilia puding, 20 dkg, margarin, 15 dkg. cukor.

Tetejére, 3 dl. Oké habtejszin, kókuszreszelék.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés: a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sütőporral elkevert lisztet a fél sütőport és a kókuszreszeléket óvatósan belekeverjük. Zsírozott lisztezett tepsiben 180 fokon világosra sütjük.

Krém: A tojások sárgáját a vanilia pudinggal elkeverjük, majd a tejben sűrü péppé főzzük, és hűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, éa a kihűtött krémhez keverjük.

A habtejszint kemény habbá verjük, ez megáll, nem kell semmit beletenni.

Összeállítás:A tésztát, ha már kihűlt egy tálcára tesszük, rákenjük a sárga krémet, arra a keményre vert tejszínhabot, és végül meghintjük a tetejét kókuszreszelékke.Hűtőbe tesszük, és 1 óra múlva szeletelhetjük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bné kanyó katalin 2013 április 21

Szerintem nagyon finom és könnyű is

0/10 Bözsike 2013 május 12

A krémnél nincs leírva, hány tojás sárgája kell bele ? Ha jól gondolom 7, mert a fehérje is 7 tojásé.

0/10 Káplár Anna 2013 május 13

Igen hét tojás sárgája kell bele, azt hittem ha így írom , egyértelmű. A tésztánál is írtam, hogy a tojások fehérjét... a krémnél írtam.... a tojások sárgáját...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*