Nekem ennyi kellett! Szerintem a cukrot nem vehetjük annyira nyers anyagnak, mert elolvad, a tojás sárgájában , és a habban is. Mindenkinek más sütője van, ki kell tapasztalni. szerintem a tű próba a leg tutibb!
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük 30 dkg cukorral , majd hozzáadjuk a kakaót, a tejet , a lisztet , a margarint és a szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütöben tűpróbáig sütjük. Közben a 6 tojás fehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verjük. ( hozzáadjuk a citrom levét és héját) . Megnézzük a sütinket, , és ha már nem ragad a tészta, kivesszük a sütőből , tetejét megkenjük a lekvárral , majd elsimítjuk rajta a habot, megszórjuk tortadarával, én most kevés karobport szórtam rá, visszatoljuk a sütőbe, amíg a hab kissé megszárad a tetején .
A karobporról annyit megjegyeznék, hogy én azért használom, mert a fiam allergiás a kakaóporra, ez pedig nem allergizál.
Nekem ennyi kellett! Szerintem a cukrot nem vehetjük annyira nyers anyagnak, mert elolvad, a tojás sárgájában , és a habban is. Mindenkinek más sütője van, ki kell tapasztalni. szerintem a tű próba a leg tutibb!
Véletlenül kitöröltem a kérdést, ami arról szólt, hogy nem kevés-e a 25 perc sütési idő ehhez a mennyiségű nyers anyaghoz?
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.