Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Habos halmozás

felvitel dátuma: 2012-09-08 14:24:37       mai nézettség: 1       nézettség: 2147
részletes recept
Habos halmozás
Hozzávalók 6 személyre:

4 tojás,

20dkg cukor a tésztához és 25dkg cukor a tojáshabhoz.

12dkg vaj

8 kanál tej

citromhéj

25dkg liszt

fél sütőpor

dió,mák vaqy gyümölcshalmok

Jelen esetben félbevágott öszibarackot használtam , 15 db -ot felezve.

/ ha diót vagy mákot használok,akkor 10-10 dkg dió-mák és 10-10dkg cukor,citromhéj,van.cukor és 2-3 ev.kanál tej.Ezeket elkeverem és kis halmokat rakok a tésztába kb úgy ahogy majd a szeletek lesznek./

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját a cukorral  a vajjal habosra keverem,hozzáadom a tejet,,citromhéjat és a sütőporos lisztet.Átkeverem robotgéppel habosra a masszát és zsírozott lisztezett tepsibe öntöm és kirakom vagy gyümölcs halmokkal vagy dió vagy  mákhalmokkal,amelyeket előtte  tejjel összekeverek és citromhéjjal és van.cukorral ízesitek.. és 170 fokon előmelegített sütőbe 30-35 perc alatt megsütöm.

Addig gőz felett a tojások fehérjét  25dkg cukorral habosra verem.Vigyázat a tojásos edény alja ne érjen a forró vizbe!.

Amikor a tészta kisült,rákenem a tojáshabot és visszatolom a sütőbe száradni 10-15 percre 50 fokon.

Vizes késsel ha kihült felszeletelem.

Ennél a süteménynél félbe vágott öszibarackokat használtam.Szilvával is nagyon finom.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=8057

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*