4 tojás,
20dkg cukor a tésztához és 25dkg cukor a tojáshabhoz.
12dkg vaj
8 kanál tej
citromhéj
25dkg liszt
fél sütőpor
dió,mák vaqy gyümölcshalmok
Jelen esetben félbevágott öszibarackot használtam , 15 db -ot felezve.
/ ha diót vagy mákot használok,akkor 10-10 dkg dió-mák és 10-10dkg cukor,citromhéj,van.cukor és 2-3 ev.kanál tej.Ezeket elkeverem és kis halmokat rakok a tésztába kb úgy ahogy majd a szeletek lesznek./
A 4 tojássárgáját a cukorral a vajjal habosra keverem,hozzáadom a tejet,,citromhéjat és a sütőporos lisztet.Átkeverem robotgéppel habosra a masszát és zsírozott lisztezett tepsibe öntöm és kirakom vagy gyümölcs halmokkal vagy dió vagy mákhalmokkal,amelyeket előtte tejjel összekeverek és citromhéjjal és van.cukorral ízesitek.. és 170 fokon előmelegített sütőbe 30-35 perc alatt megsütöm.
Addig gőz felett a tojások fehérjét 25dkg cukorral habosra verem.Vigyázat a tojásos edény alja ne érjen a forró vizbe!.
Amikor a tészta kisült,rákenem a tojáshabot és visszatolom a sütőbe száradni 10-15 percre 50 fokon.
Vizes késsel ha kihült felszeletelem.
Ennél a süteménynél félbe vágott öszibarackokat használtam.Szilvával is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.