Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » habos epres pite

felvitel dátuma: 2012-05-08 19:25:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2495
részletes recept
habos epres pite
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók:

a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg kristály. cukor
2 tojás sárga
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi
csapott kávés kanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj /friss vagy szárított
a tetejére vékony réteg eperlekvár
20-30 dkg eper

a habhoz
3 tojás fehérje
10 dkg porcukor
néhány csepp citromlé

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjük, A tésztát kb. 24x32 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tészta nem nyújtható és nem önthető, tehát kis halmokat rakunk, majd azt eloszlatjuk, akár lisztezett kézzel is simíthatjuk a tepsibe. Közepesen meleg sütőben majdnem készre /rózsaszínűre/ sütjük. A még meleg tésztát megkenjük a lekvárral, elosztjuk rajta a félbevágott vágott epret. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habot az eperre simítjuk. Visszatéve a sütőbe /kis lánggal/, további 15-20 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz. Én szórtam mandulaforgácsot, de ez elhagyható!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 melinda magdolna 2012 május 8

Finom lehet en is megprobalom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*