Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Habos citromos álom (desszert)

felvitel dátuma: 2015-06-17 08:14:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1001
részletes recept
Habos citromos álom  (desszert)
Hozzávalók 8 személyre:
 470 g tejföl
 3 dl habtejszín
 2 csomag habfixáló
 25 dkg babapiskóta
 1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
 6 evőkanál kristálycukor
 2 csomag vaníliás cukor
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:
1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával
2. A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*