10 dkg liszt
25 dkg rétes liszt
30 dkg vaj
20 dkg cukor
2 vaniliás cukor
1 cs sütőpor
1 citrom héja és leve
15 dkg kandírozott narancs
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál fahéj őrölve
1 evőkanál csillag ánizs őrölve
5 db tojás
1,5 kg alma
A vajjal kikeverjük a cukrot a tojások sárgáját majd bele adagoljuk a liszteket a sütőport a tejfölt, az egyik vaniliás cukrot a citrom reszelt héját és levét.
Jól gyúrható tésztát kapunk ami egy kicsit lágyabb tészta.
Berakjuk a hűtőbe amíg megpucoljuk az almát. Kivajazzuk lisztezzük a tepsit és belenyomkodjuk a tésztát majd villával kicsit megszúrkáljuk.
Ezt megszórjuk a búzadara felével és szép vékony cikkekre rá szeljük az almát, lehet több rétegben. Amikor az alma rétegezve van a csillag ánizs a fahéj és a vaniliás cukor másik felével meghintjük a tetejét.
Erre szórjuk a kandirozott narancsot.
Ezután a tojások fehérjét felverjük kemény habbá és ezt egyenletesen elosztjuk az almák tetején.
Majd előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig sütjük.
Nagyon finom sütemény, ajánlom mindenkinek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.