Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Habos almás másként

felvitel dátuma: 2016-11-03 22:14:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2000
részletes recept
Habos almás másként
Hozzávalók 6 személyre:

10 dkg liszt
25 dkg rétes liszt
30 dkg vaj
20 dkg cukor
2 vaniliás cukor
1 cs sütőpor
1 citrom héja és leve
15 dkg kandírozott narancs
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál fahéj őrölve
1 evőkanál csillag ánizs őrölve
5 db tojás
1,5 kg alma 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A vajjal kikeverjük a cukrot a tojások sárgáját majd bele adagoljuk a liszteket  a sütőport a tejföltaz egyik vaniliás cukrot a citrom reszelt héját és levét.
Jól gyúrható tésztát kapunk ami egy kicsit lágyabb tészta.
Berakjuk a hűtőbe amíg megpucoljuk az almát. Kivajazzuk lisztezzük a tepsit és belenyomkodjuk a tésztát majd villával kicsit megszúrkáljuk.
Ezt megszórjuk a búzadara felével és szép vékony cikkekre rá szeljük az almát, lehet több rétegben. Amikor az alma rétegezve van a csillag ánizs a fahéj és a vaniliás cukor másik felével meghintjük a tetejét.
Erre szórjuk a kandirozott narancsot.
Ezután a tojások fehérjét felverjük kemény habbá és ezt egyenletesen elosztjuk az almák tetején.
Majd előmelegített sütőben 150 fokon 30-35 percig sütjük.

Nagyon finom sütemény, ajánlom mindenkinek.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*