Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Habos almás

felvitel dátuma: 2013-05-24 20:05:05       mai nézettség: 1       nézettség: 861
részletes recept
Habos almás
Hozzávalók 8 személyre:

tojás, porcukor, Ráma, tej, liszt, sütőpor, alma, vaniliáscukor, fahéj, mandula

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Habos almás

5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg rámával, 12 kanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy sütőport. Tepsibe simitjuk és félig megsütjük.
2 kg almát megreszelünk, cukorral, vaniliáscukorral fahéjjal kicsit megdinszteljük. Belekeverünk 2-3 kanál buzadarát. Ezt a tepsibe lévő tésztára simitjuk. 5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá, majd a belekeverünk 25 dkg porcukrot, és az almára simitjuk. Visszatesszük a sütőbe, kicsit száritani. Tetejére szórhatunk darabolt mandulát, diot, ezzel együtt száritjuk.

Szakács: Szimonetta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*