Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habos almás

felvitel dátuma: 2015-03-01 18:42:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1296
részletes recept
Habos almás
Hozzávalók 10 személyre:

25 dkg ráma

15 dkg porcukor

csipetnyi

6 tojássárgája

1 evőkanál tejföl

3 cl citromlé

50 dkg liszt

fél csomag sütőpor

1,5 kg alma

10 dkg daráltkeksz

ízlés szerint cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg

6 tojásfehérje

25 dkg porcukor

3 vaníliacukor

1 marék szeletelt mandula

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Habos almás.

25 dkg Rama margarint 15 dkg porcukorral, csipetnyi sóval, 6 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, 3 cl citromlével jól kikeverek géppel.

Adok hozzá 50 dkg lisztet egy fél csomag sütőporral összeszitálva, fakanállal jól elkeverem, majd a gép dagasztó pálcájával kidolgoztatom és lisztezett deszkán kicsit átgyúrom.

Sütőpapíron nyújtom tepsi nagyságúra, elég puha tésztánk lesz.

Másfél kg reszelt almát megpárolok, majd teszek ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget bele, kihűtve a tésztára kenem amit előzőleg egy maréknyi darált kekszszel megszórok.
A hat tojásfehérjét 25 dkg porcukorral, 3 vaníliáscukorral keményre verek és az almára simítom, megszórom szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 140 fokon 30 percig sütöm, ez gáznál vagy normál sütésnél kb 170 fok.

28x40 es tepsiben vagy sütőlemezen sütöm.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*