25 dkg ráma
15 dkg porcukor
csipetnyi só
6 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
3 cl citromlé
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1,5 kg alma
10 dkg daráltkeksz
ízlés szerint cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
3 vaníliacukor
1 marék szeletelt mandula
Habos almás.
25 dkg Rama margarint 15 dkg porcukorral, csipetnyi sóval, 6 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, 3 cl citromlével jól kikeverek géppel.
Adok hozzá 50 dkg lisztet egy fél csomag sütőporral összeszitálva, fakanállal jól elkeverem, majd a gép dagasztó pálcájával kidolgoztatom és lisztezett deszkán kicsit átgyúrom.
Sütőpapíron nyújtom tepsi nagyságúra, elég puha tésztánk lesz.
Másfél kg reszelt almát megpárolok, majd teszek ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget bele, kihűtve a tésztára kenem amit előzőleg egy maréknyi darált kekszszel megszórok.
A hat tojásfehérjét 25 dkg porcukorral, 3 vaníliáscukorral keményre verek és az almára simítom, megszórom szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 140 fokon 30 percig sütöm, ez gáznál vagy normál sütésnél kb 170 fok.
28x40 es tepsiben vagy sütőlemezen sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.