Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Habos almás

felvitel dátuma: 2013-10-08 07:36:50       mai nézettség: 1       nézettség: 684
részletes recept
Habos almás
Hozzávalók 4 személyre:

500g rétesliszt, 25 dkg sütővaj, 15 dkg
kristálycukor,5 tojás, 1 sütőpor, 1 kg alma, 1 fahéjas cukor.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a
szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az
alapanyagokat és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt
tésztából elveszünk kb. az 1/3-át és betesszük a
hűtőszekrénybe. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és a maradék
tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg
egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki,
mikor már a tészta a tepsiben van.

Az almát meghámozzuk és a reszelő durvább részével lereszeljük.
Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot és jól összekeverjük. A
fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az
almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő
segítségével , egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított
habra.

Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral díszítjük.
33x33-as tepsit használtam.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*