500g rétesliszt, 25 dkg sütővaj, 15 dkg
kristálycukor,5 tojás, 1 sütőpor, 1 kg alma, 1 fahéjas cukor.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a
szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az
alapanyagokat és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt
tésztából elveszünk kb. az 1/3-át és betesszük a
hűtőszekrénybe. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és a maradék
tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg
egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki,
mikor már a tészta a tepsiben van.
Az almát meghámozzuk és a reszelő durvább részével lereszeljük.
Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot és jól összekeverjük. A
fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az
almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő
segítségével , egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított
habra.
Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral díszítjük.
33x33-as tepsit használtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.