Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habkonnyu eperlekváros bukta

felvitel dátuma: 2012-01-11 14:20:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1635
részletes recept
Habkonnyu eperlekváros bukta
Hozzávalók 6 személyre:

6O dg simaliszt

5 dg porcukor

3,5 dl tej

O,5 dl olaj

1 tojás

csipetnyi

eperlekvár

2,5 dg friss éleszto

olaj a lekenéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A kenyérsuto aljába beleontom a tejet, olajat, kicsit felvert tojásthozzáadom a csipetnyi sót.

Ráontom a lisztet, amibe elotte belekevertem a porcukrot, majd a tetejére csipegetem a friss élesztot. Bekapcsolom, másfél óra után habkonnyu tésztát kapok, amit kockákra vágok és megtoltom az eperlekvárral. Jól pakoljuk be a lekvárt, mert szeret kiszaladni :)

Sutopapírral bélelt tepsire rakom, kelesztem még fél órát majd 18O fokon 20-25 perc alatt megsutom.

Ezek az unokáim nagy kedvencei, hiába próbálok ki más receptet, ehhez kell mindig visszatérnem.

Ebbol az adagból 32 darab bukta lesz.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Renáta 2012 január 11

Nagyon gusztusos,és szép pirosak a bukták! Ügyes vagy!:-)

0/10 kautz1009 2012 január 11

Meseszép!!Gyönyörűek lettek!!:)

0/10 anna51 2012 január 11

De nem találsz két egyformát sosem. Képtelen vagyok egyforma kockákat vágni!

0/10 timcsike 2012 február 13

Mentettem:-))

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 február 13

...elmentve...

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2013 október 12

Na most kipróbálom ezeket az imádott buktákat! :)

0/10 anna51 2013 október 12

Katicám, remélem, hogy nem csalódtál bennük :) Gyakran sütöm, de ezt nem kell mondanom Neked, mert mindig látod is :) Puszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*