Nagyon gusztusos,és szép pirosak a bukták! Ügyes vagy!:-)
6O dg simaliszt
5 dg porcukor
3,5 dl tej
O,5 dl olaj
1 tojás
csipetnyi só
eperlekvár
2,5 dg friss éleszto
olaj a lekenéshez
A kenyérsuto aljába beleontom a tejet, olajat, kicsit felvert tojást, hozzáadom a csipetnyi sót.
Ráontom a lisztet, amibe elotte belekevertem a porcukrot, majd a tetejére csipegetem a friss élesztot. Bekapcsolom, másfél óra után habkonnyu tésztát kapok, amit kockákra vágok és megtoltom az eperlekvárral. Jól pakoljuk be a lekvárt, mert szeret kiszaladni :)
Sutopapírral bélelt tepsire rakom, kelesztem még fél órát majd 18O fokon 20-25 perc alatt megsutom.
Ezek az unokáim nagy kedvencei, hiába próbálok ki más receptet, ehhez kell mindig visszatérnem.
Ebbol az adagból 32 darab bukta lesz.
Nagyon gusztusos,és szép pirosak a bukták! Ügyes vagy!:-)
Meseszép!!Gyönyörűek lettek!!:)
De nem találsz két egyformát sosem. Képtelen vagyok egyforma kockákat vágni!
Mentettem:-))
...elmentve...
Na most kipróbálom ezeket az imádott buktákat! :)
Katicám, remélem, hogy nem csalódtál bennük :) Gyakran sütöm, de ezt nem kell mondanom Neked, mert mindig látod is :) Puszi!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.