25 dkg margarin
5 db. tojás
50 dkg porcukor vagy kristálycukor
1 cs. sütöpor
15 dkg liszt
28 dkg darált dió
25 dkg margarint 5 tojássárgájával habosra keverünk és hozzámixelünk 25 dkg porcukrot vagy kristálycukrot, míg krémes állagú lesz. 1 sütöport,15 dkg liszttel elkeverünk, majd fokozatosan a masszához adjuk.
Végül az tojásfehérje kemény habját is óvatosan hozzáadjuk és a 28 dkg darált diót is.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és közepes hömérsékleten, kb. 20 percig sütjük.
Közben 4-5 tojásfehérjét 25-30 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk, majd a kisült forró tésztára simítjuk.
Még 5-8 percre visszatesszük a sütöbe, hogy a hab a tetején kissé megszáradjon.
Ha kihült kockákra szeleteljük.
Habkönnyü, szaftos, ízletes sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.