Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habart zöldbab leves

felvitel dátuma: 2011-09-03 17:13:51       mai nézettség: 1       nézettség: 11513
részletes recept
Habart zöldbab leves
Hozzávalók 4 személyre:

0,60kg zöldbab

1 kis csokor kapor

1 p. tejföl

2 teáskanél zabpehelyliszt /vagy sima búzaliszt/

4 mokkáskanál

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk,  közben 2 liter vizet felteszünk főni, benne a kis csokor kaporral.

Amikor a fazékban a víz már zubogva beletesszük a babot, majd 5 perc mulva megsózzuk.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, közben egy kis langyos vízzel apránként hígitjuk  a habarást, így is segítve a csomók eltünését. Húsz perc fővés után beleöntjük a habarást a fővő zöldbabba és még öt percig főzzük.

A fazeket hideg vízbe állítjuk, hogy lehüljön a leves, és langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 cayanne 2011 szeptember 3

nagyon jól néz ki, biztos, finom is. Én kipróbálom!

10/10 Bircsi 2011 szeptember 14

Én is így szeretem!

10/10 Ármin 24F 2013 május 22

Nagyon király lett, mindíg így csinálom, el is fogyott rendesen :)

10/10 suzie 2014 szeptember 28

Na, ezt most én is megcsinálom!

10/10 Ilona 2015 augusztus 4

Nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*