nagyon jól néz ki, biztos, finom is. Én kipróbálom!
0,60kg zöldbab
1 kis csokor kapor
1 p. tejföl
2 teáskanél zabpehelyliszt /vagy sima búzaliszt/
4 mokkáskanál só
A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, közben 2 liter vizet felteszünk főni, benne a kis csokor kaporral.
Amikor a fazékban a víz már zubogva fő beletesszük a babot, majd 5 perc mulva megsózzuk.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, közben egy kis langyos vízzel apránként hígitjuk a habarást, így is segítve a csomók eltünését. Húsz perc fővés után beleöntjük a habarást a fővő zöldbabba és még öt percig főzzük.
A fazeket hideg vízbe állítjuk, hogy lehüljön a leves, és langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.