1,1/2 kg, krumpli
1 tál tepertőbőr ( 10-15 dkg.)
4 db. babérlevél
1 tk. por pirospaprika
2 ek. liszt
4-5 ek. tejföl
só
ecet
ízlés szerint kevés édesítő/ cukor
A tepertőbőrt tegyük fel kevés sós vízben főni, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le. (kuktában is főzhetjük,így sokkal hamarább kész)
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk közepes kockákra, adjuk a megfőtt bőrhöz, majd annyi vizet öntsünk hozzá, hogy ellepje, fedjük le és főzzük meg.
Amíg fő, keverjük össze a 2 kanál lisztet a tejföllel, annyi vizet adjuk hozzá,hogy egy kicsit hígabb legyen mint a palacsinta tészta, végül, ha megfőtt a krumpli, a levesből szedünk egy pár merőkanállal a habaráshoz, (hőkiegyenlítés miatt) beleöntjük, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és kész.
Szükség szerint utánaízesíthetünk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.