Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habart, savanyú krumplileves tepertőbőrrel

felvitel dátuma: 2018-08-29 17:34:38       mai nézettség: 1       nézettség: 870
részletes recept
Habart, savanyú krumplileves tepertőbőrrel
Hozzávalók 6 személyre:

1,1/2 kg, krumpli
1 tál tepertőbőr ( 10-15 dkg.)
4 db. babérlevél
1 tk. por pirospaprika 
2 ek. liszt
4-5 ek. tejföl

ecet
ízlés szerint kevés édesítő/ cukor

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tepertőbőrt tegyük fel kevés sós vízben főni, adjuk hozzá a babérleveleket, fedjük le. (kuktában is főzhetjük,így sokkal hamarább kész)
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk közepes kockákra, adjuk a megfőtt bőrhöz, majd annyi vizet öntsünk hozzá, hogy ellepje, fedjük le és főzzük meg.
Amíg fő, keverjük össze a 2 kanál lisztet a tejföllel, annyi vizet adjuk hozzá,hogy egy kicsit hígabb legyen mint a palacsinta tészta, végül, ha megfőtt a krumpli, a levesből szedünk egy pár merőkanállal a habaráshoz, (hőkiegyenlítés miatt) beleöntjük, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és kész.
Szükség szerint utánaízesíthetünk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*