1,5 kg burgonya
3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
3-4 babérlevél
só
ecet
édesítő
A burgonyát megtisztítjuk, mossuk, majd karikára vágjuk, annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk.
Amíg fő, elkészítjük a habarást.
A lisztet, tejfölt, pirospaprikát összekeverjük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy elkeverve palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
Amikor megfőtt a burgonya, beleöntjük a habarást, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és levesszük a tűzről.
Ízlés szerint ecettel, édesítővel ízesíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját régi receptem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.