Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Habart burgonyafőzelék Katától

felvitel dátuma: 2019-02-18 18:40:31       mai nézettség: 1       nézettség: 794
részletes recept
Habart burgonyafőzelék Katától
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg burgonya
3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
3-4 babérlevél

ecet
édesítő

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, mossuk, majd karikára vágjuk, annyi vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk.
Amíg fő, elkészítjük a habarást.
A lisztet, tejfölt, pirospaprikát összekeverjük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy elkeverve palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
Amikor megfőtt a burgonya, beleöntjük a habarást, (át is szűrhetjük) egyszer felfőzzük és levesszük a tűzről.
Ízlés szerint ecettel, édesítővel ízesíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját régi receptem

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*