tésztához.
3 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
Tetejére: 1 csomag vaníliás ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, annyi eper, ami ráfér vagy lehet más gyümölcs is, 1 csomag zselatin
A tésztához a tojásokat habosra verem a cukorral, óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Alaposan kivajazott, lisztezett gyümölcs torta formába öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm. Kiveszem a sütőből és pár perc pihi után kiborítom a formából, hagyom kihűlni. Közben a pudingot a szokásos módon megfőzöm. Langyosan kanalazom a tésztára a pudingot, ráhelyezem a felkarikázott gyümölcsöt (eper). Elkészítem az előírásnak megfelelően (Zselatin zacskóján leírás) a zselatint, 2-3 perc után állt, közepéről kezdve rácsurgatom egyenletesen a torta tetejére. Hűtőben tárolom pár órát. Majd szeletelhető.
Nekünk egy ilyen adag már kevés, úgyhogy én dupla adagból szoktam készíteni a nagy tepsibe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.