Hozzávalók:
1 bögre rizs
2 bögre tej /esetleg 1 bögre víz és 1 bögre tej/
6 evőkanál cukor
pici só
2 dl habtejszín
gyümölcs /szezonálisan, jelen esetben narancs és kivi/
2 evőkanál olaj esetleg vaj
vanília /van.cukor vagy aroma/
fahéj /elhagyható/
Elkészítés:
A tejet vagy a tejes vizet egy edénybe öntve feltesszük a tűzhelyre hozzáadjuk a rizs, a sót, a cukrot, olajat/vajat és a szokott módon tejberizs készítünk. Én kuktában szoktam megfőzni. Nagyon kell ügyelni rá, hogy időben tegyük kis hőmérsékletre, mert kifuthat a felső szelepen. kb. 15 perc elég, de legalább fél órát nem nyitom ki, hogy az összes levet feltudja szívni.
Ha kihűlt akkor adom hozzá a felvert tejszín és a vaníliát.
Az időközben felkockázott gyümölcsökkel rétegesen egy tálba összerakjuk. Egy-egy sor közben, aki szereti meghintheti fahéjjal a gyümölcsöket. Nem muszáj rétegezni, úgy is lehet, hogy az összes gyümölccsel összekeverjük a rizst
A tetejét gyümölccsel díszítem. Nekem éppen volt kandírozott-csokis narancshéjam, ezt is használtam a díszítéshez.
Néhány órára hűtőbe teszem, hogy egy kicsit az ízek összeérjenek.
Tálalásnál még kínálhatunk hozzá tejszínhabot, de ez elhagyható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.