Vajas kosár:
1 csésze fehér tortalap morzsa
1 csésze tört apró csokoládé
1 mk fahéj
1 ek olvasztott vaj
Töltelék:
1 ek zselatin
60 ml narancslé
120 g tejszínes krémsajt
250 ml tejszín
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 mk reszelt narancshéj
Teteje:
Vegyes gyümölcs ( fagyasztott is jó ) gyümölcskeverék
banán
kiwi
Vajas kosár:
Összekeverjük a hozzávalókat, a tálba simítjuk a tésztát. Hideg sütőbe helyezzük, majd fokozatosan melegítjük a kívánt hőmérsékletre (kb:180 fokra). Felmelegedés után 10 percig sütjük.
Töltelék:
A zselatint megpuhítjuk a narancslében. Langyosra melegítjük.
A krémsajtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött narancslé, zselatin keveréket, felvert tejszínből felét, cukrot, narancshéjat.
Beleöntjük a lehűlt vajaskosárba. 3 órát hűtőben tartjuk.
Teteje:
A gyümölcsöket elrendezzük a krémen. 1 órát hűtőben tartjuk.
Tálaláskor tejszínnel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.