Nagyon klassz!!:))
2 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
Töltelék:
70 dkg félzsíros túró
2 db tojás
bogyós gyümölcs keverék ízlés szerint
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
búza dara ízlés szerint ( ez tartja össze a töltelék állagát )
olaj vagy vaj a kenéshez
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A bogyós gyümölcsöt ( ha mélyhűtött ) kiengedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját. és csomómentesre óvatosan elkeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, és ezt is hozzákeverjük.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
Rárakjuk egyharmad részére tesszük a tölteléket majd a gyümölcsöt.
A szélét behajtjuk, majd megkenjük vajjal, vagy olajjal.
200 c fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon klassz!!:))
nagyon jól néz ki, biztos finom is, a gyümölcstől könnyű lesz. Remek ötlet. Annyit tennék hozzá, hogy vigyázz nem legyen léghuzat a lapok töltése közben mert akkor hamar szárad a tészta és törik. Egy kis vizet szoktam párologtatni, akkor nem kell a vizes száraz konyharuha.
nagyon jól néz ki,de biztosan finom is,én gyakran csinálom ,de csak simám túróval,legközelebb teszek bele gyümölcsöt is csak jó lehet,gratu aki kitalálta
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.