Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gyümölcsös túrós rétes Tante Fanny

felvitel dátuma: 2012-06-02 10:22:55       mai nézettség: 2       nézettség: 3010
részletes recept
Gyümölcsös túrós rétes Tante Fanny
Hozzávalók 4 személyre:

2 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g

Töltelék:
70 dkg félzsíros túró
2 db tojás
bogyós gyümölcs keverék ízlés szerint
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
búza dara ízlés szerint ( ez tartja össze a töltelék állagát )
olaj vagy vaj a kenéshez

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A bogyós gyümölcsöt  ( ha mélyhűtött ) kiengedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk búzadarával.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját. és csomómentesre óvatosan elkeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, és ezt is hozzákeverjük.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük , és ezt is kenjük meg olajjal.
Rárakjuk egyharmad részére tesszük a tölteléket majd a gyümölcsöt.
A szélét behajtjuk, majd megkenjük vajjal, vagy olajjal.
200 c fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 3

Nagyon klassz!!:))

10/10 Kispancsa 2012 június 3

nagyon jól néz ki, biztos finom is, a gyümölcstől könnyű lesz. Remek ötlet. Annyit tennék hozzá, hogy vigyázz nem legyen léghuzat a lapok töltése közben mert akkor hamar szárad a tészta és törik. Egy kis vizet szoktam párologtatni, akkor nem kell a vizes száraz konyharuha.

0/10 Dudás Lászlóné 2012 június 3

nagyon jól néz ki,de biztosan finom is,én gyakran csinálom ,de csak simám túróval,legközelebb teszek bele gyümölcsöt is csak jó lehet,gratu aki kitalálta

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*