Tésztához:
25 dkg liszt,
1 tasak instant élesztő,
1 db közepes méretű tojás,
5 dkg porcukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
3 dkg ráma,
1,2 dl tej
Töltelékhez:
0,5 kg turó,
15 dkg tejföl,
15 dkg porcukor,
1 csipet fahéj,( elhagyható)
1 tasak vanília ízű pudingpor,
1 mokkáskanál sütőpor,
75 dkg vegyes gyümölcs
1 teáskanál citrom aroma (vagy reszelt citromhéj)
A tepsit (30x35cm) sütőpapírral kibéleljük. a sütőt előmelegítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel elkeverjük. majd hozzá adjuk a többi hozzávalót és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg a duplájára nő. A tésztát egy 30x35 cm-es lappá nyújtjuk, 25 percig újra pihentetjük.
Töltelék:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, citromot, fahéjat, pudingot, sütőport és simára keverjük. A tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a vegyes gyümölccsel megszórjuk.
A tepsit a sütő alsórészébe toljuk, és megsütjük a süteményt.
Alsó és feső sütés: kb 180 fokon előmelegítve,
Légkeveréses: kb 160 fokon előmelegítve,
Gáz:3-4 fokozaton előmelegítve
Sütés után hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintjük
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, a gyümölcsöt ne olvasszuk ki, fagyosan szórjuk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.