A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojássárgájával, sóval, 1 evőkanál porcukorral összegyúrjuk.
Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
Ha viszont nem állna össze, mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízbe kifőzzük.
Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét.
Majd összekeverjük a tojássárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal, csipet sóval és a felvert habbal.
A megfőtt, lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét
beleadagoljuk.
Megszórjuk felkockázott barackbefőttel, majd a másik felet is ráhalmozzuk.
Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.
160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.