A tésztához:
2 db tojás,
2 ek. kr.cukor,
1 púpos ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1 sütőpor
Tejberizshez:
1 bögre rizs,
1,3 liter tej,
1 marék mazsola,
1 vaníliáscukor,
3 ek. kr.cukor
csipet só
2 dl tejszín. ( Növényi alapú tejszínt használtam)
1 zselatinfix.
0,5 kg magozott meggy. (Mirelit vagy kompót )
A meggy mellé lehet több féle piros gyümölcsöt tenni.
2 db őszibarack ( én kompótot használtam )
Tetejére:
2 dl meggylé,
1 ek. vaníliapuding,
1 csm piros színű tortazselé
22 cm-s tortaformát kivajazunk,kilisztezünk.
A meggyet kimagozzuk, szűrőben lecsöpögtetjük.
Két tojásból kakaós piskótát sütünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal tovább verjük. végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd fakanállal óvatosan a habhoz keverjük. Beleöntjük kikent tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hűtjük.
A rizsből, 3 ek. cukorból, és a tejből nagyon lassú tűzön tejberizst főzünk majd amikor majdnem kész, belerakjuk a mazsolát. Teljesen kihűtjük!
A tejszínt 1 ek cukorral és a zselatinfixszel kemény habbá verjük és a kihűlt rizshez keverjük.
A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, rákanalazzuk a rizs felét. Az őszibarackot szép sorban rászeleteljük, kicsit belenyomjuk a rizsbe. erre tesszük a rizs másik felét. A tetejét jól megrakjuk a piros gyümölccsel
A 2 dl meggylében megfőzzük a tortazselét és a pudingot. Felforraljuk és 2-3 perc múlva a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőben tároljuk!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.