Babapiskótával fogom elkészíteni, a II. variációval.
Puding réteghez:
Tetejére:
Kakaós piskóta csíkok (vagy babapiskóta)
jénai (tepsi) méret: 18*30 cm
A vizet a cukorral, a meghámozott, felkockázott gyümölccsel feltesszük főni. Ízesítjük fahéjjal és 10 perc főzés után beletesszük a 10 evőkanál búzadarát. Addig kevergetjük, amíg megfő (5-8 perc), közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is.
Egy jénait (tepsit) kivizezünk, beleöntjük a masszát. Rátesszük a piskóta csíkokat.
A vaníliás pudingot 1/2 l tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint elkészítjük, és még forrón a gyümölcsös masszára öntjük.
Ha kihűlt, a 4 dl tejszínből vert kemény habot a pudingra simítjuk és mintázhatjuk is a tetejét.
Hűtőben jól lehűtjük és kockákra szeleteljük.
Megjegyzés:A piskótát el is hagyhatjuk (babapiskótával állni kell hagyni, hogy megpuhuljon).
Más gyümölccsel, befőttel is készíthető.
II. variáció: 1 üveg (7,5 dl) szilva befőtt a levével + 1/2 l víz és csak 5 kanál cukorral készül, sima piskóta csíkokkal.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.