1 db banán
15 dkg vörösáfonya ( aszalt )
1 db narancs
3 ek barnacukor,
1 kk étkezési keményítő
A tésztához: 30 dkg liszt
7 dkg nádcukor+a szóráshoz a tetejére 1 csomag sütőpor 10 dkg vaj, vagy margarin
1 db. tojás 1,5 dl tejszín csipet só
Négy kerek formát kivajazunk, a sütőt előlegítjük.
A megtisztított narancsot felaprítjuk, banánt felszeteljük, az áfonyát kevés vízzel beáztatjuk, és leszűrjük, majd a formába helyezzük a gyümölcsöket.
Megszórjuk nádcukorral, és étkezési keményítővel, majd rárakjuk a tésztát
Tészta::
A tésztát robotgéppel is összekeverhetjük, majd kis gömböket formálunk, és így rakjuk a gyümölcsök tetejére. Tetejét megszórtuk barnacukorral.
Teteje ropogós, de a belseje puha.
Bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető, ami otthol megtalálható.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.