Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gyümölcsleves

felvitel dátuma: 2011-06-07 14:04:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2673
részletes recept
Gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre:

Végre nem fagyasztóból kellett elővenni hozzá a gyümölcsöket.
Saját termésű cseresznye és meggyből, valamint alma és barack befőttből.

  1. cseresznye tetszés szerint
  2. meggy tetszés szerint
  3. 1-2 db alma apró kockára vágva
  4. 2 db barack befőtt felvágva
  5. 1 kk. őrölt fahéj
  6. 2-3 evőkanál cukor
  7. 1/2 csomag vanília pudingpor
  8. szegfűszeg tetszés szerint
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítom és az almát, barackot felvagdosom apró darabokra.
Az összes gyümölcsöt fazékba helyezem, megszórom a cukorral és a szegfűszeggel, majd felöntöm vízzel. Felteszem forrni, mikor már egyet forrt, beleteszem a fahéjat és lejjebb veszem a lángot.
Aztán mikor majdnem kész, akkor a vanília pudingport egy kevés vízzel kézi habverővel csomómentesre elkeverek és besűrítem vele a levesem.
Még hagyom egyet rottyanni, pár perc és kész is.

 

(Paleoban én magamnak ki szoktam venni  a levesből habarás előtt és szezámliszttel habarom be egy kevés zabtejszínnel elkeverve.)

Szakács: Csóti Heni


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 szeptember 29

Hmmm,ez nagyon jól hangzik.:)

0/10 csoti.henriette 2012 október 5

Kata örülök, hogy ízlet nektek remélem többször előfordul most már a konyhádban ez az étel:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*