Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor.
A gyümölcskrémhez: 6 dl trópusi vegyes gyümölcslé (lehetőleg magas gyümölcs tartalmú), 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor
A rizses töltelékhez:20 dkg rizs, 8 dl tej, 1 tk Rama margarin, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag étkezési zselatin, 0,5 litertejszín vagy hulala hab, 15 dkg cukor
A díszítéshez:10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fondant vagy marcipán
Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, 26 cm-es csatos formában megsütjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A rizs töltelékhez a rizst feltesszük főni a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, félre tesszük. A vajrémet a porcukorból és margarinból jó habosra keverjük. A rizst lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük hogy le ne égjen, majd ha már a tej nagy részét felszívta, belekeverjük a margarint, és a citrom levét valamint lereszelt héját, lefedjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl készítsük el a gyümölcskrémet. A hozzávalókat sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni, de gyakran kavargassuk, hogy le ne bőrösödjön. Közben a rizs felszívja a maradék tejet, a margarin elolvad és finom édes és krémes lesz. Ha teljesen kihűlt óvatosan nehogy a hab összetörjön beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint 1 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, néhány percig folyamatosan kevergetve hűtjük, majd még melegen( de nem forrón!), a rizskrémhez keverjük. Amint összekevertük gyorsan kell dolgoznunk mert a rizskrém a zselatin miatt hamar megköt. A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra helyezzük és ráhalmozzuk a rizskrém felét, erre jön a gyümölcskrém fele. Rátesszük a 2. lapot és jöhet a maradék rizs, majd a gyümölcskrém maradéka. Végül a 3. piskótát tesszük rá. Bevonjuk a vajkrémmel és fondanttal vagy marcipánnal burkoljuk, alkalomnak megfelelően díszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.