Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Gyümölcskrémes tejberizs torta

felvitel dátuma: 2012-01-23 10:13:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3380
részletes recept
Gyümölcskrémes tejberizs torta
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor.

 A gyümölcskrémhez: 6 dl trópusi vegyes gyümölcslé (lehetőleg magas gyümölcs tartalmú), 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor

 A rizses töltelékhez:20 dkg rizs,  8 dl tej, 1 tk Rama margarin, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag étkezési zselatin, 0,5 litertejszín vagy hulala hab, 15 dkg cukor

 A díszítéshez:10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fondant vagy marcipán

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

 Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, 26 cm-es csatos formában megsütjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A rizs töltelékhez a rizst feltesszük főni a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, félre tesszük. A vajrémet a porcukorból és margarinból habosra keverjük. A rizst lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük hogy le ne égjen, majd ha már a tej nagy részét felszívta, belekeverjük a margarint, és a citrom levét valamint lereszelt héját, lefedjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl készítsük el a gyümölcskrémet. A hozzávalókat sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni, de gyakran kavargassuk, hogy le ne bőrösödjön. Közben a rizs felszívja a maradék tejet, a margarin elolvad és finom édes és krémes lesz. Ha teljesen kihűlt óvatosan nehogy a hab összetörjön beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint 1 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, néhány percig folyamatosan kevergetve hűtjük, majd még melegen( de nem forrón!), a rizskrémhez keverjük. Amint összekevertük gyorsan kell dolgoznunk mert a rizskrém a zselatin miatt hamar megköt. A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra helyezzük és ráhalmozzuk a rizskrém felét, erre jön a gyümölcskrém fele. Rátesszük a 2. lapot és jöhet a maradék rizs, majd a gyümölcskrém maradéka. Végül a 3. piskótát tesszük . Bevonjuk a vajkrémmel és fondanttal vagy marcipánnal burkoljuk, alkalomnak megfelelően díszitjük.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*