Hozzávalók:
1 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
10 szem eper + néhány szem a díszítéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat olyan edénybe teszem, amit gőz fölé helyezhetek. Habverővel addig keverem, amíg kemény állagú hab lesz belőle. Poharak aljára félbevágott eperszemeket teszek, majd ráteszem a habot és a tetejére is kerül néhány eperszem, díszítésként. Fogyasztásig hűtőben tartom. A hab gőz nélkül, nyersen is elkészíthető. Ebben az esetben azonban nem tárolható, mert az alján szétválnak a hozzávalók és romlik az állaga.
Bármilyen szezonális, ízes gyümölcsből készülhet!
Télen, ha nincs gyümölcsünk lekvárral is elkészíthető!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.