Hozzávalók : 6db tojásból sütünk egy piskótát 22 cm tortaformába
Krém: 25 dkg tea vaj, 10 cs. vaníliás cukor, 40 45 dkg földieper
Tetejére: 1cs zselatin, 3 dl eper szörp, 2 dl víz
6 tojássárgáját, 6 EK porcukorral habosra keverünk,majd 5 EK liszt, negyed sütőporral összekeverünk, és a tojásos masszához adjuk. A tojásfehérjét kémény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Kizsírozott lisztezet tortaformába öntjük, előmelegített sütőben közepesen 5-ös fokozaton sütjük.
Krém: 25 dkg tea vajat 10 cs vaníliás cukorral elkeverek és a kihűlt pikótára kenem, és megrakom a tetejét eperrel.
Szörpöt a vízzel felfőzöm, zselatint meleg vízzel elkeverem és hozzá keverem a felfőzött szörphöz ezzel már nem kell főzni. Ha már kezd dermedni ráöntöm a eperre, és hagyom teljesen megdermedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.