Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gyulai pulyka apró pecsenye

felvitel dátuma: 2015-08-27 09:37:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1869
részletes recept
Gyulai pulyka apró pecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg. pulyka felső comb filé,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db. lecsópaprika,
4 evőkanál paradicsomszósz.
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
frissen őrölt bors,
kevés őrölt kömény,
kis csokor kakukkfű,
1 szál gyulai kolbász,
1 kanál zsír, vagy növényi zsiradék (étolaj)
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A zsiradékon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot. A hús fehéredéséig pirítjuk. A szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott paprikákat, valamint a paradicsomszószt is hozzátesszük. Őrölt paprikát is adunk hozzá, majd elkeverjük. Sóval, borssal, köménnyel, és kevés kakukkfű levéllel ízesítjük. Hozzátesszük a kolbászt is, melyről forró vízbe mártva a bőrét lehúztuk, majd karikákra szeltünk. A kolbász pillanatok alatt átadja füstös ízét ételünknek, tökéletessé téve annak ízharmóniáját. Az ételünk bőséges szafttal rendelkezik, ezért mindenképpen olyan köret illik mellé, ami magával hordozza ezt a szaftot. (rizs, kifőzött száraztészta)
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*