Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Gyross (sertéshúsból)

felvitel dátuma: 2011-03-19 19:57:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3684
részletes recept
Gyross (sertéshúsból)
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg lapocka
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fehér bors
óregáno
őrölt koriander
morzsolt rozmaring
őrölt mustármag
piros paprika (őrölt)
kurkuma

A fűszerek mennyiségének használatát egyéni ízlésünkre van bízva.


Desszing:
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt mustármag
petrezselyem zöld
lestyánlevél morzsolt
citromlé
2 pohár natúr joghurt

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lapockát egyenletes csíkokra vágom besózóm.
Majd 4 evőkanál olívaolajal összekeverem a vöröshagymát, fokhagymát, fehér borsot, óregánot, koriandert,rozmaringot, mustármagot és kurkumát. Ezután az elkészített fűszerkevrékbe belekeverem a csíkokra vágott lapockát, majd lefedve kb.30 percig érlelem.
Közben elkészítem a desszinget.
A joghurttal összekeverem a következő fűszereket, fokhagymát, sót, mustármagot, petrezselyemzöld, morzsolt lestyánlevél, citromlé.

A desszinget az összeállítás után lefedve felhasználásig hűtőben tároljuk.

Ezután minden külön zsiradék hozzáadása  nélkül  megpirítjuk a befűszerezett húst.

Köretnek zöldséget, vagy vegyesen zöldség és tészta köret is adható.
A desszinget tálalásnál a köretre locsoljuk.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*