80 dkg lapocka
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fehér bors
óregáno
őrölt koriander
morzsolt rozmaring
őrölt mustármag
piros paprika (őrölt)
kurkuma
A fűszerek mennyiségének használatát egyéni ízlésünkre van bízva.
Desszing:
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt mustármag
petrezselyem zöld
lestyánlevél morzsolt
citromlé
2 pohár natúr joghurt
A lapockát egyenletes csíkokra vágom besózóm.
Majd 4 evőkanál olívaolajal összekeverem a vöröshagymát, fokhagymát, fehér borsot, óregánot, koriandert,rozmaringot, mustármagot és kurkumát. Ezután az elkészített fűszerkevrékbe belekeverem a csíkokra vágott lapockát, majd lefedve kb.30 percig érlelem.
Közben elkészítem a desszinget.
A joghurttal összekeverem a következő fűszereket, fokhagymát, sót, mustármagot, petrezselyemzöld, morzsolt lestyánlevél, citromlé.
A desszinget az összeállítás után lefedve felhasználásig hűtőben tároljuk.
Ezután minden külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk a befűszerezett húst.
Köretnek zöldséget, vagy vegyesen zöldség és tészta köret is adható.
A desszinget tálalásnál a köretre locsoljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.