60 dkg filézett csirkemell
kevés víz
1 tasak gyros fűszer
1 kis dobozos natúr joghurt
1 tasak gyros mártás por
50 dkg fagyasztott sültburgonya
3 db közepes paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis konzerv morzsolt kukorica
2 db 6-9cm uborka
Díszítéshez petrezselyem zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A csirkemellet és a zöldségeket felhasználás előtt megmossuk. A csirkemell filét kockára vagy csíkokra vágjuk. Egy előmelegített serpenyőben a csirkemellet kifehéredésig kavargatjuk majd a gyros fűszerrel megszórjuk és kevés vizet öntünk rá, így pároljuk. Párolás közben olykor a vizet pótoljuk. Puhulásig pároljuk. Amíg puhul a csirkemell elkészítjük a zöldség mixet, 2 db paradicsomot és a hagymát kockára vágjuk. az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Ezeket egy tálba összekeverjük hozzáadjuk a kukoricát, picit sózzuk. A mártást úgy készítjük hogy a mártás port a natúr joghurttal összekeverjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Ha megpuhult a hús utána kisütjük a burgonyát. Tálaláshoz 1 db paradicsomot cikkekre vágunk és a tányér szélére helyezzük, közé petrezselyem zöldet teszünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.