1 kg csirkemell
1 csirke fűszersó
2 ek. méz
4 ek. almaecet
3-4 db fokhagyma gerezd
1 csokor petrezselyem
kevés reszelt gyömbér
A zöldségsaláta:
5-6 db paradicsom
2-3 db paprika
1 chili
reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyem apróra vágva
só, bors, örölt kömény, kevés olíva olaj, citrom lé,
A csirke mellét csíkokra ujjnyi vastagra szelem, be fűszerezem , mézzel, fokhagymával almaecettel, apróra vágott petrezselyemmel , reszelt gyömbérrel Körülbelül 1 órát pácolom ( de akár egy éjszakát is pácolódhat). A serpenyőben kevés olíva olajat hevítek és a pácolt húst beleöntöm és pírítom fehéredésig aztán befedem és párolom addig amíg a hús megpuhul. Amikor kész zsírjára sütöm.
Zödségsaláta:
A hozzávalót fel kockázom és jól elkeverem a fűszerekkel.
Tálalás: kockára vágott sült krumplit tettem, a tetejére halmoztam a husikat, és a húsok tetejére raktam a salátát. (De ezt tányérra téve is megoldható).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.