Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Gyros salátával

felvitel dátuma: 2012-02-07 09:25:47       mai nézettség: 1       nézettség: 8848
részletes recept
Gyros salátával
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 80 dkg sertéstarja
  • gyros fűszerpác
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Az öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • tej
  • fokhagymakrém
  • ,bors

A feltéthez:

apróra vágodt zöldségek (paradiscom, hagyma, káposzta paprika)

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:



 

  1. A felaprított tarját összekeverjük a páccal,   a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst.
  2. Egy éjszakán át pihentetjük, majd tepsibe  rakjuk
  3. Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül készre sütjük.

 

  1. Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót, borsot.


Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst,  erre jön az apróra vágott zöldség.

Végül az öntet amellyel lelocsoljuk.


étvágyat hozzá, nagyon finom!

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 7

Nagyon guszta!!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*